Genel Bilgi Forumu - Bilgi724
Formül Plastik (FRMPL) Halka Arz ve Şirket Bilgileri - Baskı Önizleme

+- Genel Bilgi Forumu - Bilgi724 (https://bilgi724.com/forum)
+-- Forum: Borsa (https://bilgi724.com/forum/f-borsa/)
+--- Forum: Halka Arzlar (https://bilgi724.com/forum/f-halka-arzlar/)
+--- Konu Başlığı: Formül Plastik (FRMPL) Halka Arz ve Şirket Bilgileri (/k-formul-plastik-frmpl-halka-arz-ve-sirket-bilgileri)

Formül Plastik (FRMPL) Halka Arz ve Şirket Bilgileri - Allgroo - 15-01-2026

2026 yılının ilk büyük halka arzlarından biri, Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş. (FRMPL) oldu. Borsada FRMPL kodu ile işlem görecek olan şirket, Türkiye'de plastik boru ve bağlantı elemanları sektöründe yer alıyor. 30 yılı aşkın tecrübeye sahip önde gelen üreticilerden biridir. Şirketin halka arz sürecine ilişkin detaylı bilgileri aşağıda paylaştım. Tarihler, lot dağılımı, halka arz büyüklüğü ve borsa performansı (tavan serisi) yer almaktadır.

[Resim: FormlPlastikFRMPLhalkaarzsonular1_1768480450.webp]
Idea Bu rapor, 15 Ocak 2026 tarihinde yayınlandı.

Formül Plastik ve Metal Sanayi A.Ş. (FRMPL) Şirket Bilgileri

Kuruluş Tarihi ve Yeri: 1992 yılında (başlangıçta Formül Kalıp Plastik San. ve Tic. Ltd. Şti. olarak) kurulmuş olup, Veliköy ve Çerkezköy'deki modern fabrikalarında faaliyet göstermektedir. Merkez ofis Büyükçekmece/İstanbul'dadır.

Faaliyet Alanları: PP-R boru ve ek parçaları, PVC boru ve ek parçaları, PE-RT boru üretimi; pirinç insört ve metal bağlantı parçalarının üretimi. Şirket, temiz ve atık su tesisat sistemleri, doğalgaz ısınma sistemleri için ürünler üretmekte olup, 5 kıtada 90'dan fazla ülkeye ihracat yapmaktadır. 32 bin ürün çeşidiyle yurt içinde 10 bin satış noktasına sahiptir.

Sermaye Yapısı: Halka arz sonrası sermaye 160.000.000 TL nominal değere yükseltilmiştir.

Şirket Hakkında: Formül Plastik, 1990'lı yılların başında kalıp atölyesi olarak başlamış, zamanla entegre üretim tesislerine dönüşmüştür. Sürdürülebilir büyüme, ihracat odaklı yapı ve kaliteli üretimle sektörde güçlü konumdadır. 2014'ten beri Türkiye'nin ilk 1000 ihracatçı firması arasındadır.

Borsa Kodu: FRMPL (Borsa İstanbul Ana Pazar).
Web Sitesi: www.formul.com.tr

Şirket, plastik sektöründeki güçlü ihracat ağı ve kapasite artırımı potansiyeliyle dikkat çekmekte olup, halka arz öncesinde SPK onaylı izahname ile finansal detaylarını kamuoyuyla paylaşmıştır.

FRMPL Halka Arz Sonuçları

Halka Arz Fiyatı: 30,24 TL (sabit fiyat).
Halka Arz Edilen Pay Adedi: 40.000.000 lot (30.000.000 lot sermaye artırımı + 10.000.000 lot ortak satışı).
Toplam Halka Arz Büyüklüğü: 1.209.600.000 TL (tamamı satılmıştır).
Halka Açıklık Oranı: %25 (halka arz sonrası sermaye yapısına göre).
Konsorsiyum: İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde (39 aracı kurum katılımıyla).
Talep Toplama Tarihleri: 7-8-9 Ocak 2026.
Borsada İşleme Başlama Tarihi: 15 Ocak 2026 (Perşembe günü Borsa İstanbul Ana Pazar'da "FRMPL" koduyla işlem görmeye başlamıştır).

Lot Dağıtım Detayları ve Halka Arz Büyüklüğü

Idea Halka arz eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Toplam Katılımcı Sayısı: 688.564 kişi/kurum (679.834 yurt içi bireysel yatırımcı + 8.588 yüksek talepte bulunacak yatırımcı + 142 yurt içi kurumsal yatırımcı). Bu, son 15 ayın en yüksek katılım rekorudur.

Talep Oranı: Toplam talep, halka arz edilen payların yaklaşık 7,7 katı olmuştur.
Yurt içi bireysel yatırımcı grubu: Tahsisatın 2,1 katı talep.
Yüksek talepte bulunacak yatırımcı grubu: Tahsisatın 49,8 katı talep.
Yurt içi kurumsal yatırımcı grubu: Tahsisatın 5,5 katı talep.

Tahsisat Grupları:
Yurt İçi Bireysel Yatırımcı: %65 → 26.000.000 lot.
Yüksek Başvurulu Yatırımcı: %10 → 4.000.000 lot.
Yurt İçi Kurumsal Yatırımcı: %25 → 10.000.000 lot.

Bireysel Yatırımcılara Ortalama Dağıtım: Ortalama 38 lot (yaklaşık 1.491 TL); maksimum 41 lot (1.239,84 TL) düşmüştür.

Ünlem Not: Hiçbir gerçek veya tüzel kişiye halka arz edilen payların %5'inden fazlası dağıtılmamıştır. Yüksek başvurulu yatırımcılara oransal olarak yaklaşık %2 dağıtım yapılmıştır.

FRMPL halka arzı, 2026 yılının en yüksek katılımlı ve talep gören arzlarından biri olarak gerçekleşmiş ve plastik sektörüne yönelik yoğun yatırımcı ilgisiyle rekor kırmıştır.

Formul Plastik FRMPL Kaç Tavan Yaptı?

Idea Hisse, 15 Ocak 2026 tarihinde Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlamış olup, ilk işlem gününde (15 Ocak 2026 itibarıyla) 1 tavan yaparak güçlü bir başlangıç yapmıştır. Tavan serisi hakkındaki bilgiler güncellenecektir...

Başlangıç Fiyatı: 30,24 TL.
Güncel Fiyat (15 Ocak 2026): 33,26 TL %9,99 artışla tavan seviyesinde kapanış.

Buradaki bilgiler, yatırımcıları bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

MEYSU HALKA ARZ SONUÇLARI

ARFYE HALKA ARZ SONUÇLARI

Z GAYRİMENKUL ZGYO HALKA ARZ SONUÇLARI