Hoş Geldin, Misafir!
Genel Bilgi Forumu - Bilgi724 topluluğuna ücretsiz olarak katıl ve forumun tüm özelliklerinden faydalan!
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ARFYE Halka Arz ve Şirket Bilgileri

2025 yılı son halka arzı, ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. şirketi oldu. ARFYE, Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren bir şirkettir. Aşağıda, şirketin halka arz sürecine ilişkin detaylı bilgiler verilmiştir. Tarihler, lot dağılımı, halka arz büyüklüğü ve borsa performansı (tavan sayısı) yer almaktadır.

Idea Bu rapor, 8 Ocak 2026 tarihli verilere dayanmaktadır.
[Resim: ARFYEhalkaarzveirketbilgileri_1767873307.webp]

ARF Bio Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş. (ARFYE) Şirket Bilgileri

Kuruluş Tarihi ve Yeri: 2015 yılında Ankara'da kurulmuştur.

Faaliyet Alanları: Yenilenebilir enerji üretimi (biyoenerji odaklı) ve organik/organomineral gübre üretimi. Şirket, çevreye duyarlı üretim yöntemleri benimsemekte olup, ilk yatırımını Konya'da gerçekleştirmiştir.

Sermaye Yapısı: Şirket sermayesinin %97,51'i Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.'ye aittir (kurumsal fon destekli yapı).

Şirket Hakkında: ARF Bio, sürdürülebilir enerji çözümleri sunarak Türkiye'nin yenilenebilir enerji hedeflerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Şirket, biyoenerji tesisleri işletmekte ve organik atıklardan enerji üretimi yapmaktadır.

Borsa Kodu: ARFYE (Borsa İstanbul).

Web Sitesi: www.arfbio.com

Şirket, yenilenebilir enerji sektöründeki büyüme potansiyeliyle dikkat çekmekte olup, halka arz öncesinde SPK onaylı izahname ile finansal detaylarını kamuoyuyla paylaşmıştır.

ARFYE Halka Arz Bilgileri

Halka Arz Fiyatı: 19,50 TL
Halka Arz Edilen Pay Adedi: 47.000.000 lot (nominal değerli pay).
Toplam Halka Arz Büyüklüğü: 916.500.000 TL (tamamı satılmıştır).
Halka Açıklık Oranı: Yaklaşık %25 (halka arz sonrası sermaye yapısına göre).
Konsorsiyum: A1 Capital ve Bulls Yatırım konsorsiyumu liderliğinde yönetilmiştir.
Talep Toplama Tarihleri: 25-26 Aralık 2025
Borsada İşleme Başlama Tarihi: 5 Ocak 2026 (Pazartesi günü Borsa İstanbul Yıldız Pazar'da işlem görmeye başlamıştır).

Lot Dağıtım Detayları ve Halka Arz Büyüklüğü

Lot Dağılımı: Bireysel yatırımcılara ortalama 47 lot (916 TL) düşmüştür. Halka arz eşit dağıtım yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.
Toplam Katılımcı Sayısı: 508.244 bireysel yatırımcı + 157 kurumsal yatırımcı (toplam 508.401 kişi/kurum).
Talep Oranı: Toplam talep, halka arz edilen payların yaklaşık 3,8 katı olmuştur.
Bireysel yatırımcı grubu: Planlanan tahsisatın 3,62 katı talep.
Kurumsal yatırımcı grubu: Planlanan tahsisatın 3,99 katı talep.

Bireysel Yatırımcılara: 23.500.000 lot (%50 tahsisat).
Kurumsal Yatırımcılara: 23.500.000 lot (%50 tahsisat).

Ünlem Not: Hiçbir gerçek veya tüzel kişiye halka arz edilen payların %5'inden fazlası dağıtılmamıştır.
Idea ARFYE Halka arz, 2025 yılının son halka arzı olarak gerçekleşmiş ve yoğun ilgi görmüştür.

ARFYE Kaç Tavan Yaptı?
Halka arz sonrası işlem görmeye başladığı 5 Ocak 2026 tarihinden itibaren, ARFYE hisseleri güçlü bir performans sergilemiştir. 8 Ocak 2026 itibarıyla (işlem günleri: 5, 6, 7 ve 8 Ocak), hisse 4 tavan yapmıştır. (8 Ocak 2026)

ARFYE Güncel Fiyat (8 Ocak 2026): Gün içi zirve 28,50 TL.
Performans Notu: İlk işlem gününde tavan fiyat 21,45 TL'ye ulaşmış, sonraki günlerde sırasıyla yaklaşık 23,60 TL, 25,95 TL ve 28,55 TL tavan seviyelerine çıkmıştır. 

Idea Tavan emirlerinde yüksek hacimli alımlar gözlemlenmiştir (örneğin, 4. günde yaklaşık 46 milyon lot tavan alımı) gibi.

Bu performans, yenilenebilir enerji sektörüne yönelik yatırımcı ilgisini yansıtmaktadır. Ancak, borsa yatırımları risk içermekte olup, geçmiş performans gelecekteki sonuçları garanti etmez.

Ünlem Buradaki bilgiler, yatırımcıları bilgilendirme amaçlıdır. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular / Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi